FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA

1.Ceapa curatata se taie rotocoale si se caleste in 2 linguri de ulei fierbinte.Se sareaza, pipereaza ,apoi se adauga mierea,vinul Porto si otetul balsamic.Se lasa sa clocoteasca, dupa care , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Intre timp, compozitia se amesteca de mai multe ori. 2. Feliile de ficat se spala, se sterg cu un servet de bucatarie.Salvia se culege de pe ramurele, se spala si se toaca marunt.(se poate folosi si salvie uscata).Faina se pune pe o farfurie. 3.Restul de ulei se incinge intr-o tigaie de teflon .Feliile de ficat se pipereaza, se trec prin faina si se frig cate 2 minute ,pe fiecare parte, in ulei fierbinte.Cand se intorc de pe o parte pe alta, se adauga salvia tocata si untul.Numai dupa frigere, se sareaza feliile de ficat, pentru ca sa nu se intaresca. 4.Din cartofii fierti si zdrobiti, lapte fierbinte, sare, piper, smantana si restul de unt se prepara un piure. 5.Se scoate ficatul din tigaie;in jiul ramas se adauga 2 linguri de apa, se strecoara si se pune peste ceapa, se amesteca si se lasa sa clocotesca impreuna. 6.Feliile de ficat se servesc cu piure, sos si un vin Porto rece.

Ingrediente FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA

(Pentru 4 persoane):

4-5 cepe rosii

6-7 linguri ulei

1 lingura miere

1,75dl. vin Porto

4-6 linguri otet balsamic

8 felii de ficat de vitel(600g.)

3 ramurele de salvie

6 linguri faina

7 linguri unt

800g. cartofi fierti

2dl.lapte

125g. smantana

sare

piper

Categorii