Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Curatam ciapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocat marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa. Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora. Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste. Servim ficatelul cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor. Pofta mare sa aveti !

Ingrediente Ficatei de curcan in sos de vin rosu

500 g ficat de curcan

1 ceapa mare

70 g unt

100 ml vin rosu

100 ml supa de pui

5 catei usturoi

patrunjel verde

sare

piper negru Kotany

Categorii