Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa - Iata cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

 

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Salvasem de ceva vreme aceasta reteta vazuta mai intai la Adriana apoi la Rocsy, cu gandul ca intr-o zi voi pregati si eu acesti ficatei. Azi am profitat de ocazia ivita si i-am pregatit. Multumesc fetelor pentru inspiratie! >:D<

Ingrediente Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa 500 g ficatei de pui 5 lg ulei de masline 2-3 lg faina alba sare, piper dupa gust 1 lgt rasa de oregano uscat, maruntit 1 catel de usturoi zeama de la o jumatate de lamaie 2 lg de coniac patrunjel verde tocat

Cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa. Eventual se mai sterg cu prosoape absorbante.

Intr-un bol se pune faina. Se tavaleste prin faina fiecare ficatel. 

Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se dau drumul ficateilor in ulei si se lasa sa se prajeasca timp de 8-10 minute, amestecand pentru a-i lua focul pe toate partile. Cand au inceput sa se rumeneasca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si oregano. Se amesteca. Se adauga si usturoiul pisat sau taiat marunt si se amesteca din nou. Se lasa 2 minute pentru a-si lua din aroma usturoiului. La final se adauga zeama de lamaie si coniacul. Se lasa sa se evapore alcoolul, amestecand continuu.

Se presara patrunjel verde si se serveste imediat cu o salata greceasca. Recomandam si tigaie cu ficatei sau pate de ficat

Pofta buna!

Ingrediente Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Ingrediente Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

500 g ficatei de pui

5 lg ulei de masline

2-3 lg faina alba

sare, piper dupa gust

1 lgt rasa de oregano uscat, maruntit

1 catel de usturoi

zeama de la o jumatate de lamaie

2 lg de coniac

patrunjel verde tocat

Categorii