Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa - Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa.
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Cred că n-am mai preparat ficăței de pui de vreo 3-4 luni, deși îmi plac mult și se gătesc ușor și repede. Ieri, totuși am decis că este timpul să ne delectăm cu niște ficăței fragezi de pui, mai ales că aveam și un program cam încărcat și trebuia să gătesc rapid ceva de mâncare. Preparați astfel, ficățeii au avut un gust foarte bun, de la roșii, ceapă și celelalte legume adăugate. Evident, așa fragezi și gustoși au ”mers” de minune cu mămăliguța caldă... Pentru Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficatei, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, suc de rosii.
Ingrediente Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa 600 grame de ficăței de pui 2 roșii 1 ardei gras 2 cepe galbene, mici 4-5 căței de usturoi 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui 100 ml de suc de roșii sare piper cimbru ierburi de grădină oregano 1 legătură de frunze de pătrunjel 1 lingură de amidon alimentar (opțional)Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt și se călește, cu ceapa.
Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în crăticioara cu legumele călite. Se lasă vasul la foc mic, până ce legumele călite se înmoaie și se pătrund.
Se adaugă ficățeii în crăticioara cu legumele călite, se adaugă 100 ml de apă și se fierb la foc înăbușit, încă 6-7 minute.
Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește fin.
Se adaugă sucul de roșii în crăticioară și usturoiul mărunțit. Se mai ține preparatul pe aragaz încă 3-4 minute, la foc mic.
Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.
Se condimentează preparatul, după gust, cu: sare, piper, ierburi de grădină, oregano și după 1-2 minute se ia vasul de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.
Poti opta si pentru reteta de Ficatei de pui in stil grecesc pe care ii poti servi cu o Salata de ardei copti cu usturoi.
Iti recomandam si reteta de Placinta cu ficatei de pui, foarte gustoasa, buna pentru intreaga familie.
Ingrediente Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Ingrediente Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
600 grame de ficăței de pui
2 roșii
1 ardei gras
2 cepe galbene, mici
4-5 căței de usturoi
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
100 ml de suc de roșii
sare
piper
cimbru
ierburi de grădină
oregano
1 legătură de frunze de pătrunjel
1 lingură de amidon alimentar (opțional)