Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi. Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza imediat cu presa impreuna cu branzeturile, untul, galbenusurile, nucsoara si la sfarsit albusul. Gustam si potrivim de sare daca mai e nevoie. Punem gramajoare pe o hartie de copt cu ajutorul posului si le dam la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc. Calim usturoiul impreuna cu ficatul dupa care urmeaza ceapa taiata julienne. Adaugam condimente si la sfarsit stingem cu vin si punem verdeata. Servim cu garnitura de cartofi. Cartofii sunt buni atat reci cat si calzi.

Ingrediente Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

O cina sau un pranz minunat

Ingrediente pentru 4 persoane

Ficatul :

1 kg ficat

ulei de masline

1/2 cescuta vin alb sec

1 lgt cury

1 lgt boia dulce

1 praf de curcuma

1 ceapa rosie

marar

patrunjel

sare

piper

Garnitura :

500 gr cartofi

4 lg parmezan ra

7 lg telemea oaie rasa

cativa catei de usturoi

1 albus spuma

1 ceapa alba in care am infipt 4 cuisoare

1 foaie de dafin

coriandru

sare si piper alb

1 catel de usturoi

nucsoara

100 gr unt gra

2 galbenusuri

Categorii