Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Se fierb circa 20 de minute, apoi se scurg. Peste cartofi se pune putin ulei de masline, ardeiul capia tocat foarte marunt si patrunjelul tocat, se potriveste de sare si piper si se amesteca. In acelasi timp se curata si se spala ficateii, apoi se scurg. Intr-un vas nonaderent se pune untul in putin ulei de masline la incins, apoi se adauga usturoiul taiat si ficateiii. Se calesc putin, apoi se adauga coniacul si se flambeaza. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga spre final cimbrul, oregano, boiaua spaniola. Se servesc impreuna cu cartofii natur. Pofta buna !

Ingrediente Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

1 kg ficatei de pui

1,5 kg cartofi

2 ardei capia

Cimbru

Oregano

Un catel de usturoi

Sare piper

Patrunjel verde

50 ml coniac

50 gr unt

Ulei de masline

1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)

Categorii