File de peste in crusta de migdale si fistic

Pentru ca brocoli este o leguma extrem de laudata si apreciata,pentru ca este si gustos si unde mai pui ca da si o culoare frumoasa in farfurie,am decis intr-o zi de weekend sa fac si eu vedeta aceasta leguma frumoasa de un verde crud. In acest context am pregatit pentru masa de pranz un brocoli cu orez salbatic alaturi de file de novac tavalit prin migdale si fistic maruntit…ce a iesit se poate vedea mai jos…gustul insa..va trebui sa ma credeti pe cuvant ca a fost extraordinar:)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare File de peste in crusta de migdale si fistic

Fiecare file de peste (in prealabil l-am spalat) l-am condimentat cu sare si piper,apoi l-am dat prin migdale si fisticul tocat (eu am pastrat putina umezeala pe peste,nu l-am sters cu hartia ca sa nu se ususce complet si sa se poata prinde crusta).Pestele odata decorat cu crusta de migdale se aseaza intr-o tava de cuptor impreuna cu putin unt si se da 15-20 min la cuptor (depinde de grosimea bucatilor),cand aproape este gata,asezam deasupra fiecarei bucati de peste cate o feliuta de bacon pentru un gust mai rafinat la final si il mai lasam la cuptor pana cand se rumeneste un pic baconul.

Brocoli se opareste intr-o oala cu apa si sare,cand apa clocoteste adaugam brocoli pe care eu nu il las mai mult de 5 minute,apoi se scoate si dupa gust se poate servi asa simplu sau,se trage la tigaie cu un pic de unt,usturoi si piper pentru inca 2-3 minute.

Orezul salbatic se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare si la sfarsit se scurge si se pune intr-un castron,peste el adaugam putin ulei de susan ca sa ii dea un gust exotic si luciul care il face si mai aratos O mancarica usoara si sanatoasa:) Pofta mare!

va astept si pe blog...http://papabundetot.wordpress.com

Ingrediente File de peste in crusta de migdale si fistic

file peste (ce peste doriti)

un buchetel brocoli

orez salbatic

cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca

optional bacon pentru a inbogati spre final aroma pestelui in cauza.

Cum am procedat…:

Categorii