File de porc cu lamaie

Instructiuni de preparare File de porc cu lamaie
Carnea se portioneaza felii mai grosute,le ungem cu mustar , apoi le asezonam pe toate partile si le punem intr-un vas yenna.
Ceapa si usturoiul le curatim si le taiem felii subtiri ce le presaram in vas peste carne. Adaugam felii de ardei rosu.
Zeama de la lamaie o amestecam cu apa si o rasturnam peste carne, adaugand si cimbrul.
Cuptorul este dinainte incalzit la 180 C . Introducem carnea in cuptor si o lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam coaja rasa de lamaie peste carne si dam iar la cuptor.
Servim friptura cu cartofi , orez sau mamaliguta, alaturi de o salata.
Ingrediente File de porc cu lamaie
700 g pulpa porc
doua fire de cimbru
1 ceapa
5-6 catei usturoi
200 ml apa
1 lamaie
1 lingura mustar
sare
piper
boia
1/2 ardei rosu