File de porc cu usturoi si ghimbir

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare File de porc cu usturoi si ghimbir

Din toate ingredientele de mai sus, bine amestecate, se prepara o sos in care vom marina carnea pt cel putin 12 ore, ideal pt 24.

Carnea se curata bine de grasime si se aseaza intr-o punga mare de plastic.

Se toarna marinada peste carne in asa fel incat sa fie bine repartizata peste toate feliile, se pune punga pe o farfurie intinsa/tava si se da la frigider. Punga se intoarce din cand in cand.

Se incinge gratarul la temperatura medie-mare , se unge cu putina grasime si se pun frumos bucatile de carne. Se intorc la fiecare 5 minute sau pana temperatura interna atinge 155F (68C) cca 20 de minute cu totul.

Se lasa bine acoperite pt 10 minute si se servesc langa garnitura preferata.

Ingrediente File de porc cu usturoi si ghimbir

6 catei de usturoi

50 ml sos de soia

2 linguri de ghimbir ras

2 linguri de mustar Dijon

50 ml suc de lime

125 ml ulei de masline

1/2 lingurita de cayenne

sare si piper dupa gust

Categorii