File de porc secuiesc cu mere

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare File de porc secuiesc cu mere

Taiem carnea de porc in felii medii, le tavalim in amestec de faina cu sare, piper si boia, dupa care le prajim in unt/margarina. Le scoatem, scurgem si pastram la cald. In aceeasi grasime calim ceapa maruntita si ciupercile, caramelizam zaharul si incorporam feliile de mere, amestecand continuu. Dupa intrepatrunderea acestora, parfumam cu praf de scortisoara si stingem cu smantana. Servim fileurile de porc cu acest sos delicios. Sfaturi: daca ezitati in fata carnii de porc, puteti sa apelati la muschi de vitel sau piept de curcan, adaugand si putin cimbru sau oregano. Recomandari: pentru o savoare suplimentara, serviti cu ceva jeleu de coacaze si zmeura, sau orice dulceata din fructe de padure. Este o combinatie divina! Renuntati la garnituri clasice, si serviti cu paine de casa sau baghete.

Ingrediente File de porc secuiesc cu mere

(pentru 4 persoane)

500 g file de porc

1 conserva ciuperci intregi

1 kg mere (cu fibra groasa)

1 ceapa

3 linguri zahar

putina faina alba

150 ml smantana grasa

praf de scortisoara

sare

piper

boia dulce

unt/margarina

Categorii