Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/fiori di zucca ripieni

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/fiori di zucca ripieni

Curatam florile de dovleac de pistil (vedeti ce frumoase sint, le-am strins dimineata cind s-au deschis dar era inca racoare afara) fara sa le rupem si le spalam sub jetul de apa cu atentie. Le punem pe un prosop sa se scurga apa, eu le asez cu fata in jos ca altfel le desfac greu cind trebuie sa le umplu

Intr-un castronel punem faina, sarea si drojdia, apoi incet adaugam cite un pic de apa, pina vom obtine o compozitie un pic mai groasa decit cea de clatite, pe care o lasam sa se odihneasca circa 20 de minute.

Taiem bucatele mozzarella si rupem in doua hamsiii punem uleiul la incins intr-o tigaie de prajit, o tigaita micuta pentru ca e nevoie de mult ulei si luam cite o floare, punem in mijloc o bucatica de mozzarella si una de hamsii

Inchidem floarea si rasucim bine la capat, facem asa cu toate floricelele dupa care le bagam, cite una bineinteles, in compozitia "de clatite" si le punem in uleiul incins, aveti grija ca se prajesc foarte repede le intoarcem si pe cealalta parte, le scoatem pe o farfurie pe hirtie de bucatarie ca sa absoarba uleiul.

Din compozitia ramasa am luat cu lingurita si turnat in uleiul fierbinte, au iesit niste bilute bune, asta ca sa vedeti ca nu arunc nimic. asezat pe farfurie, decorat cu pistilurile de la floricele si papat caldute, caldute.

Ingrediente Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/fiori di zucca ripieni

flori de dovleac/fiori di zucca

mozzarella

hamsii marinati in ulei/filetti di alace

faina de griu/farina di grano

un virf cutit de sare/poco sale

un pic de drojdie uscata/poco lievito in polvere

ulei de masline pentru prajit/olio di oliva

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar