Foccacia cu rosii cherry

Daca va place mancarea italiana, cu siguranta cunoasteti focaccia :-) Aici va oferim o versiune cu rosii cherry, parmezan si oregano. Foarte moale si parfumat, reproduceti acest preparat cu usurinta datorita explicatiilor noastre din video! Va incumetati?

Timp de preparare 4 ore si 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Foccacia cu rosii cherry

Puneti fainurile in bolul de la robot, adaugati parmezanul ras. Puneti sarae pe partea laterala a bolului. Faceti o gropita in partea opusa si adaugati drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu sarea.

Turnati apa calduta si uleiul de masline și framantati aproximativ 10 minute. Acoperit aluatul cu un prosop si lasati sa stea timp de 2 ore, apoi acoperit cu folie alimentanta si puneti la rece o ora.

Se degazeaza aluatul si se transfera intr-o tava de pizza captusita cu hartie de copt si presarata cu faina. Intindeti aluatul cu mainile pentru a-i da o forma rotunda.

Spalati si taiati rosiile in jumatate si aranjati-le pe aluat cu partea rotunda in sus. Presarati cu oregano uscat, sare de mare si ungeti cu ulei de masline.

Lasati sa stea timp de 30 de minute. Introduceti la cuptor 20 de minute la 200° C.

Gata!

Ingrediente Foccacia cu rosii cherry

Pentru aluat:

150 gr faina integrala

150 gr faina

50 gr parmezan

10 gr sare

15 gr drojdie proaspata (sau un plic de drojdie uscata)

210 ml apa calduta

10 ml ulei de masline

18 rosii cherry

oregano

sare de mare

10 ml ulei de masline

Categorii