Foi cu miere, cacao si crema caramel
Reteta culinara Foi cu miere, cacao si crema caramel din categoria Prajituri. Cum sa faci Foi cu miere, cacao si crema caramel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Foi cu miere, cacao si crema caramel
Am combinat foile de la tortul Spartak cu o crema caramel cu mascarpone. Nu va pot descrie cum a iesit! Trebuie sa o incercati! Nu veti regreta!
Foi: 3 buc oua 150 gr zahar 3 linguri miere 120 gr unt 60 gr cacao 450 gr faina un praf de sare 1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu Crema: 240 gr zahar 400 gr unt 6 linguri amidon de porumb 250 gr Mascarpone 200 ml smantana pentru frisca neindulcita 600 ml lapte Decor: 200 gr ciocolata neagra 50 ml frisca lichidaPentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul.
Am lasat aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.
Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.
Dupa ce crema s-a racit complet am amestecat-o cu 200 ml smantana pentru frisca batuta cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am ornat cu ciocolata topita.
Prajitura se taie dupa o noapte la rece, dupa ce se inmoaie foile.
Ingrediente Foi cu miere, cacao si crema caramel
3 buc oua
150 gr zahar
3 linguri miere
120 gr unt
60 gr cacao
450 gr faina
un praf de sare
1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
240 gr zahar
400 gr unt
6 linguri amidon de porumb
250 gr Mascarpone
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
600 ml lapte
200 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida