Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Pune ouăle într-un castron cu zahăr. Amestecați bine până obțineți o compoziție mai cremoasă și mai ușoară. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu sare si pudra de cacao. Bicarbonatul de amoniu se stinge în oțet și se toarnă peste făină. Amestecați până se omogenizează bine compoziția, apoi frământați aluatul până obțineți o compoziție elastică și nelipicioasă. Este împărțit în 4 părți egale. Întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire care se coace pe dosul tăvii de cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca. Crema: Intr-o oala se amesteca faina si amidonul cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarnă laptele, se amestecă bine și se fierbe. Se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fund. Cand se obtine consistenta dorita se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si apoi untul. Se amestecă totul bine și se lasă la răcit. Asezam o foaie pe fund de lemn, intindem jumatate din crema de vanilie, asezam a doua foaie, ungem cu dulceata de caise, punem a treia foaie si ungem cu restul de crema de vanilie. Deasupra puneți ultima foaie (alegeți care este cea mai frumoasă dintre ele). Apăsați ușor pentru a face o prindere bună cu cremele și puneți deoparte. Glazura: Intr-o cratita punem ciocolata tocata si frisca. Se încălzește ușor până când ciocolata se topește complet și devine omogenă. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste prajitura. Se intinde pe toata suprafata apoi se lasa sa se raceasca pentru a intari glazura. Puteti presara bomboanele deasupra. Acoperiți cu o pungă pentru a înmuia foile și a deveni fragede. Dupa 2-3 zile este si mai bine. Poftă bună!

Ingrediente Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi:

600 g faina

un praf de sare

1 lgt bicarbonat de amoniu

1 lingura otet

2 oua

150 g zahar

150 ml ulei

150 ml lapte

5 linguri cacao

Crema:

1 litru lapte dulce

150 g faina alba

50 g amidon

150 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

1 lgt esenta de vanilie

200 g unt

1 borcan mic cu gem de caise

Glazura:

120 g ciocolata amaruie

40 ml frisca lichida

Categorii