'Foie gras' de casa

Reteta culinara 'Foie gras' de casa din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci 'Foie gras' de casa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare 'Foie gras' de casa

 

'retete festive de iarna' Este excelent si a fost foarte apreciat.Va trebuie numai un ficat de gasca sau rata de calitate- este foarte important.  https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/foie-gras-de-casa.html

 

INGREDIENTE
400 gr de ficat de rata crud 2 lingurite rase da sare fina 1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei 3 felii fine de jambon uscat de Bayonne 2 linguri de rom macerat Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati usor. Pe o folie de film alimentar puneti feliile de jambon uscat si ficatul deasupra. Rulati ficatul si formati un rulou gros apasand usor. Rulati-l inca o data intr-o alta folie de film si apoi intr-o alta folie. Strangeti capetele cu sfoara alimentara. Lasati-l la rece timp de 24 de ore. A 2a zi gatiti-l la aburi timp de 8 - 12 minute. Intoarceti-l si gatiti-l inca 8 - 12 minute. Totul depinde de aparatul folosit. Eu am gatit la cuptorul microounde care are gatire cu aburi timp de 12 minute de fiecare data. Lasati sa se raceasca, puneti-l la rece fara sa-l deschideti timp de 48 de ore. L-am congelat cans s-a racit complet si folosit dupa o saptamana.

Ingrediente 'Foie gras' de casa

400 gr de ficat de rata crud

2 lingurite rase da sare fina

1 lingurita rasa de piment d’Espelette/ boia de ardei

3 felii fine de jambon uscat de Bayonne

2 linguri de rom macerat

Categorii