Fougasse
Fougasse este sora frantuzeasca a focacciei si este un sortiment de paine, asociata in general regiunii Provence, desi se gaseste raspandita in toate regiunile Frantei. Poate include masline, branza, ansoa, dar si bucatele de bacon sau fructe uscate. Tot in mod traditional, fougasse are forma de frunza sau de spic de grau. Te provocam sa o incerci.
Instructiuni de preparare Fougasse
In castronul robotului puneti faina, sarea si formati o gropita in care puneti drojdia sfaramata (aveti grija, pentru ca drojdia nu trebuie sa atinga sarea!) Adăugati uleiul de masline si apa si framantati 5 minute.
Se lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Dupa acest timp, intindeti aluatul.
Pe jumatate din aluat adaugati ceapa sotata in prealabil si baconul, avand grija sa mai lasati si pentru decor.
Pliati aluatul si lipiti marginile.
Puteti sa ii dati ce forma doriti.
Puneti hartie de copt in tava si puneti aluatul, apoi ungeti cu ou batut.
Faceti crestaturi. Nu ezitati sa le faceti mari, astfel incat sa fie observate dupa ce aluatul s-a copt.
Se presara deasupra bacon si cascaval ras si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute la temperatura camerei.
Coaceti 20 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Fougasse
500 gr faina
1 lingurita de sare
10 gr drojdie proaspata
15 gr ulei de masile
310 ml apa
70 ml ulei de masline
1 ceapa
200 gr bacon
70 gr cascaval ras