Frangipane cu pere
Pentru a sarbatori sosirea celor trei regi, ce este mai bun decat o reteta de frangipan? Asa ca, am decis sa facem o altfel de reteta cu pere si migdale.
Instructiuni de preparare Frangipane cu pere
Decojiti si taiati perele in felii subtiri. Preincalziti cuptorul la 180° C.
Se amesteca ouale cu zaharul, pudra de migdale si untul.
Suprapuneti cele doua aluaturi de foietaj si taiati in triunghiuri. Separati cele doua straturi.
Intindeti crema de migdale lasand o margine mica si puneti perele in mijloc. Acoperiti cu alt triunghi de foietaj.
Etasati marginile apasand cu dintii unei furculite si faceti un desen cu varful unui cutit. Ungeti cu ou batut.
Coaceti 20 min la 180°C.
Gata!
Ingrediente Frangipane cu pere
1/2 para
3 oua (inclusiv unul batut)
80 gr zahar
100 gr migdale pudra
50 gr unt moale
2 aluaturi de foietaj