Friganele – paine in ou, prajita
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Friganele – paine in ou, prajita
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friganele – paine in ou, prajita
Frigănelele sunt un fel de mâncare simplu de făcut, ieftină și gustoasă și care îmi aduce aminte de copilărie. Este un fel de mâncare nepretențios dar care ne potolea foamea, după joacă. Ne făcea des atât mama cât și bunica și era o idee bună de utilizare a feliilor de pâine ceva mai veche. Frigănelele se pretează la un piure de spanac sau urzici dar și la o supă cremă de legume, spanac sau uzici. Francezii le zic „Pain Perdu” (pâine pierdută) iar englezii, „French Toast” … spaniolii le spun „torrija”. Se pare că frigănelele sunt un fel de mâncare foarte cunoscut.
Ingrediente Friganele – paine in ou, prajita
9 felii de pâine
5-6 ouă
sare, după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce, după gust
lapte (opțional)
ulei pentru prăjit