Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar

Reteta culinara Frigarui de porc cu legume - simpla, perfecta pentru gratar din categoria Porc. Cum sa faci Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar

 

Inceputul sezonului cald ne imbie la mese in aer liber, iar cea mai buna optiune este gratarul. Frigaruile sunt usor de facut si spornice si poti diversifica pe gustul tau combinatiile. Pentru aceste Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar, am folosit carne de porc, ardei gras, vin, cimbru si ulei.

Ingrediente Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar: 500 - 600 g carne de porc (ceafa sau pulpa – ceafa e mai suculenta) 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 3-4 linguri ulei de masline 100 ml vin 2-3 catei de usturoi (zdrobiti sau tocati marunt) 1 lingurita cimbru uscat (sau alte condimente) sare si piper

Cum se prepara aceste Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar:

Taie carnea cuburi potrivite cam cat o muscatura.

Amesteca intr-un bol: uleiul de masline, vinul, usturoiul, cimbrul, sare si piper.

Pune cuburile de carne in acest amestec si lasa-le la marinat minimum 1 ora (ideal peste noapte, la frigider).

Curata si taie ardeii aproximativ la dimensiunea cuburilor de carne.

Infige pe frigarui, alternand bucati de carne – ardei rosu – carne – ardei galben – carne – ardei verde si tot asa.

Gateste-le pe gratarul cu carbuni bine incins, pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pana carnea e bine patrunsa si legumele usor rumenite.

Poti unge din cand in cand cu putin ulei ramas din marinada.

Serveste-le alaturi de garnitura preferata si o salata.

 

Ingrediente Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar

Ingrediente Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar:

500 - 600 g carne de porc (ceafa sau pulpa – ceafa e mai suculenta)

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras galben

3-4 linguri ulei de masline

100 ml vin

2-3 catei de usturoi (zdrobiti sau tocati marunt)

1 lingurita cimbru uscat (sau alte condimente)

sare si piper

Categorii