Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă - Cum se prepara Tocănița cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

 

Una dintre mâncărurile savuroase este tocănița de cartofi cu carne, cu un sos gustos și verdeață. Este o mâncare sățioasă, ușor de făcut și plină de gust. Pentru aceastaTocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, carne, ceapă, usturoi, suc de roșii și mărar.    

Ingrediente Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă: 500 g ceafă de porc 5 cartofi 1 ceapă albă 2-3 fire ceapă verde 4-5 căței usturoi 300 ml suc de roșii boia de ardei, cimbru 2-3 lg ulei de floarea soarelui mărar proaspăt sare și piper

Cum se prepara Tocănița cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă:

Pune la încins puțin ulei într-o tigaie. 

Taie carnea în cuburi potrivite și pune-o la rumenit. Condimentează cu sare și piper. 

După ce s-a rumenit bine pe toate părțile, scoate-o pe un platou.

Curăță și toacă ceapa albă, usturoiul și ceapa verde și pune-le la călit în aceeași tigaie. 

Curăță și taie cartofii cuburi, apoi pune-i la rumenit peste ceapă. Adaugă apă cât să cuprindă toate ingredientele. Condimentează cu sare și lasă totul la fiert. După 15-20 de minute, adaugă sucul de roșii, puțin piper proaspăt măcinat, cimbru și boia dulce, după gust.

Pune carnea în tigaie, acoperă cu un capac și lasă la gătit până scade puțin sosul și cartofii sunt fierți.

Savurează o porție de tocăniță caldă, alături de murături sau o salată după gust.

Încearcă și rețeta de Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata sau varianta de Mancare de cartofi cu carnati afumati.

Îți recomandăm și rețeta de Ghiveci de legume, o mancare savuroasa ideala si pentru zilele de post.

Ingrediente Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

Ingrediente Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă:

500 g ceafă de porc

5 cartofi

1 ceapă albă

2-3 fire ceapă verde

4-5 căței usturoi

300 ml suc de roșii

boia de ardei, cimbru

2-3 lg ulei de floarea soarelui

mărar proaspăt

sare și piper

Categorii