Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Reteta culinara Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks din categoria Mancaruri cu carne. Specific Australia. Cum sa faci Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks
Da, ați citit bine: Friptură de cangur. Tata Zmeu a plecat ca de obicei la cumpărături, de fapt la vânătoare și a achiziționat de la LIDL, friptura de cangur, marca Deluxe. M-a sunat, mi-a povestit și eu am întrebat: E proaspăt?? :D Mi-a răspuns: Păi de unde vrei proaspăt că Australia e departe, e congelat!!! Ok, i-am răspuns ușurată, așa că o să-l prepar în weekend după ce mă voi documenta;) Așa că am dat căutare pe net, și prima rețetă ieșită în cale a fost de pe blog-ul http://lifeandcoffeebeans.blogspot.ro/2012/09/cangur-cu-sos-de-legume-si-cartofi.html Interesant, simplu și gustos. Eu am adaptat cu ce aveam prin casă;) Pot să vă asigur că a ieșit tare bună, seamnă la gust cu carnea de mistreț ;) Gata cu poveștile, să trecem la treabă!
Ingrediente Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks
steack de carne de cangur 4 bucăți (aprox.600 g)
ulei de floarea soarelui 2 linguri
Ingrediente sos:
ceapă galbenă 2 bucăți
ardei kapia 1 bucată,
gogoșari în sos de muștar a la Panacris 2 linguri, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/gogoari-in-sos-aromat-52615.html,
ulei de floarea soarelui 3 linguri,
piper negru proaspăt măcinat,
cuișoare 2 bucați,
sare iodată,
oțet balsamic 1 linguriță,
zahăr brun 2 lingurițe,
sos de soia 1 lingură,
sos Worchester 1 lingură,
dulceață de morcovi a la Panacris 3 linguri,
vin roșu 150 ml .