Friptura de caprioara cu pilaf de orez

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de caprioara cu pilaf de orez

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de caprioara cu pilaf de orez

 

Este o carne dulceaga bogata in proteine si slaba in grasimi, dar totodata foarte gustoasa. 

1 buc pulpa de caprioara 3 buc morcovi 4 buc ceapa 2 linguri pasta de ardei dulce 150 gr ulei 2 lingurite de cimbru sare un varf de zahar Piper

Pulpa de caprioara se feliaza. 

Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. 

O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai lata impreuna cu ceapa si morcovii si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Peste ele se adauga feliile de carne de caprioara si se pune capacul pe oala sa se inabuse pana cand carnea isi schimba cumoarea. Se intoarce carnea si pe cealalta parte. Se adauga peste carne zaharul ( cat se ia intre 3 degete), cimbrul, piperul si sarea. Carnea mea fiind congelata a lasat apa si nu a mai trebuit eu sa adaug, dar daca este necongelata se adauga apa cat sa acopere carnea. Cand apa scade de pe carne si nu este fiarta se mai adauga apa fiarta nu rece pentru a nu o opri carnea din fierbere si sa nu se intareasca. Cand este gata carnea este foarte frageda iar ceapa si morcovii formeaza un sos. 

Pentru pilaful de orez se cantareste o cana de orez .Se spala. 

Se curata cealalta ceapa ramasa si se rade morcovul pe razatoarea mare. In restul de ulei ramas se caleste ceapa si morcovul. Se adauga orezul, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 3 parti de apa si se fierbe pana bobul de orez devine fiert, 

se serveste alaturi de carnea de caprioara si cu castraveti murati. 

 

Ingrediente Friptura de caprioara cu pilaf de orez

1 buc pulpa de caprioara

3 buc morcovi

4 buc ceapa

2 linguri pasta de ardei dulce

150 gr ulei

2 lingurite de cimbru

sare

un varf de zahar

Piper

Categorii