Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

Reteta culinara Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

 

INGREDIENTE
1 pulpa superioara de curcan mai mare (1,5 kg) sau chiar o jumatate de curcan mai mic 2 gutui sau 3 mere 4-5 cartofi 1 capatana usturoi 2 peperoni 1 ceapa rosie cateva stafide 1 pahar de vin rosu sau 3 linguri otet balsamic 1 rosie mai micuta sau cateva rosii cherry unt cat o nuca 4 linguri ulei 8 boabe de ienibahar 5 foi de dafin 2 lingurite baza pentru mancaruri cateva fire de patrunjel 1 lingura ketchup sare, piper, cimbru, oregano

Ingrediente Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

1 pulpa superioara de curcan mai mare (1,5 kg) sau chiar o jumatate de curcan mai mic

2 gutui sau 3 mere

4-5 cartofi

1 capatana usturoi

2 peperoni

1 ceapa rosie

cateva stafide

1 pahar de vin rosu sau 3 linguri otet balsamic

1 rosie mai micuta sau cateva rosii cherry

unt cat o nuca

4 linguri ulei

8 boabe de ienibahar

5 foi de dafin

2 lingurite baza pentru mancaruri

cateva fire de patrunjel

1 lingura ketchup

sare, piper, cimbru, oregano

Categorii