Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere
Reteta culinara Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere
INGREDIENTE
Ingrediente Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere
1 pulpa superioara de curcan mai mare (1,5 kg) sau chiar o jumatate de curcan mai mic
2 gutui sau 3 mere
4-5 cartofi
1 capatana usturoi
2 peperoni
1 ceapa rosie
cateva stafide
1 pahar de vin rosu sau 3 linguri otet balsamic
1 rosie mai micuta sau cateva rosii cherry
unt cat o nuca
4 linguri ulei
8 boabe de ienibahar
5 foi de dafin
2 lingurite baza pentru mancaruri
cateva fire de patrunjel
1 lingura ketchup
sare, piper, cimbru, oregano