Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Reteta culinara Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

 

Nu stiu voi, dar este prima data cand gatesc si bineinteles ca mananc cartofi dulci. Am văzut cartofi dulci peste tot, cartofi dulci jos și nu m-a atras deloc. Într-o zi, în timp ce facem cumpărături la Lidl, mi-au dat cartofi dulci în ochi. Eu zic sa iei un kg sa vezi ce e pe cap, ca deh... ori la bal ori la spital :))). Și am făcut un piure de cartofi dulci cu o friptură de curcan. Bine foarte bine. Are gust de dovleac copt. Ba chiar am zis ca cartoful dulce e mai bun decat dovleacul, asa daca nu il lovesti bine e apa limpede. :D :)))

1 kg piept de curcan 5 lg ulei de măsline 1 lgt sare 1 piper lgt 1 lgt boia dulce 1 lgt rozmarin macinat 1 morcov 3-4 catei de usturoi 300 ml băutură blondă 1 crenguță de rozmarin 2-3 crengute de cimbru 1 kg de cartofi dulci 50 g unt 100 ml lapte 100 g smantana

Se spala carnea, se sterge apa si apoi se taie felii, putin mai groase decat feliile. Se bate usor cu un ciocan si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia de ardei si rozmarin macinat. Puneți carnea într-un bol de yena. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați. Se pun peste carne. Curățați usturoiul, tăiați-l în jumătate și puneți-l peste carne din loc în loc. Turnați berea, puneți deasupra crenguțele de rozmarin și cimbru. 

Acoperiți vaza cu folie de aluminiu sau cu capac din același material, dacă există.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. După o jumătate de oră, scoateți vasul și întoarceți bucățile de carne. Se da din nou la cuptor si se lasa cam jumatate de ora. La final, scoatem folia si introducem vasul pentru a rumeni usor carnea.

Intre timp se spala bine cartofii si se pune la fiert cu coaja, in apa cu putina sare. Se lasa sa fiarba cam 20-30 de minute, pana cand furculita intra usor in ele. Scoateți din apă, lăsați să se răcească puțin pentru a putea fi decojite ușor.

Pune cartofii intr-o oala si zdrobeste cartofii cu ustensila. Se adauga untul si se trece cu aceeasi ustensila. In acest moment am schimbat ustensila cu un blender. Se toarna laptele caldut, se paseaza si la final se adauga smantana si sarea dupa gust. 

Se serveste cu friptura de curcan.

Poftă bună!

Ingrediente Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

1 kg piept de curcan

5 lg ulei de masline

1 lgt sare

1 lgt piper

1 lgt boia dulce

1 lgt rozmarin macinat

1 morcov

3-4 catei de usturoi

300 ml bere blonda

1 crenguta de rozmarin

2-3 crengute de cimbru

1 kg cartofi dulci

50 g unt

100 ml lapte

100 g smantana

Categorii