Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel
Reteta culinara Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel din categoria Multicooking. Specific Grecia. Cum sa faci Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel
În Paștele acesta am fost pus pe carne de capră. Sincer, m-a cucerit complet! 😉 Îl recomand cu căldură ! O nouă rețetă din seria „Rețete de Paște” ediția 2021;)
Carne de capra maduva spinarii cu muschii spatelui cca. 2000 g, Pentru marinada: Amestecul de verdeata mediteraneana (busuioc, oregano, cimbru, lavanda, rozmarin) aprox. 2 linguri, frunze de dafin aprox. 4 bucăți, boabe de ienupăr aprox. 1 limbă. Piper mozaic 1 linguriță, sare de mare 1 lingură, ulei de măsline 4 linguri, vin alb demisec cca. 500 ml, Pentru gătit: ceapă verde 4 fire, usturoi verde 4 fire, capere marinate 2 linguri, ciuperci marinate cca. 350 g (1 borcan), vin alb rămas cca. 350 ml, 1 lingura pasta de ardei rosu, sparanghel verde proaspat aprox. 250 g.Cotorul, curățat și tăiat în bucăți mari, se pune într-un castron mare.
Se adauga toate condimentele intr-un vas, se umple cu ulei, vin si se amesteca energic, apoi se toarna peste carne. Acoperiți și lăsați să se odihnească de dimineața până seara sau chiar două zile 😉
Scoatem carnea marinata din tocanita, o punem la fiert intr-o tava termorezistenta si o lasam la fiert cca. 4 ore la 150 de grade la cuptor, sau de data aceasta in Multicooker, in programul Fry cca. 15 minute pe fiecare parte. Peste bucatile de carne se aseaza ceapa si usturoiul tocate si tocate grosier impreuna cu vinul.
Apoi setați aparatul pe programul de coacere la 150 de grade aprox. 90 de minute. După expirarea timpului de gătire, adăugați pasta de ardei gras, caperele și ciupercile marinate și puneți aparatul din nou în programul de coacere pentru încă 45 de minute la 150 de grade. Deasupra asezam cosul de aburi si adaugam sparanghelul curatat si taiat in jumatate.
Friptura se servește cu legume fierte, sparanghel aburit și găluște fierbinți de cartofi.
Bafta si bafta! 😉
Ingrediente Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel
Carne de ied șira spinării cu mușchiuleții de spate cca. 2000 g, Pentru marinadă: Amestec de verdețuri mediteraneene (busuioc, oregano, cimbrișor, levănțică, rozmarin) cca. 2 linguri, Foi de dafin cca. 4 bucăți, Boabe de ienupăr cca. 1 linguță. Piper mozaic 1 linguriță, Sare de mare 1 lingură, Ulei de măsline 4 linguri, Vin alb demisec cca. 500 ml, Pentru gătit: Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Capere marinate 2 linguri, Ciuperci marinate cca. 350 g (1 borcan), Vin alb demise cca. 350 ml, Pasta de ardei roșu 1 lingură, Sparanghel verde proaspăt cca. 250 g.