Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
Reteta culinara Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
O friptura buna de porc, acompaniata de legume si cartofi mici de rasa :) Cartofii "Ratte du Touquet" sunt de calitate superioara si sunt un ingredient rafinat al bucatariei frantuzesti, folosit in preparea anumitor delicatese. Este o varietate veche de cartofi cultivata la-nceput la Lyon și in departamentele Ardèche și Haute-Loire. Nu se cunoaște nici originea, nici vârsta exactă. Cele mai vechi urme ale acestui cartof, au fost găsite în vechile tratate de horticultura din 1870 si in catalogul de origine Vilmorin în 1922. Se spune c-ar fi fost neglijat, din cauza dimensiunii sale mici, susceptibilitatii la boli și din cauza randamentului scăzut, Varietatea de cartof a fost adusă în nordul Franței și regenerata la Le Touquet în 1962 de către un agricultor André Hennuyer. Se poate mânca cu tot cu piele (fiert la aburi sau in apă intreg cu piele), Se poate praji in tigaie taiat în jumătate sau în bucăți , într-un amestec de ulei și unt, Se poate prepara in salata sau in piure sau se poate coace la cuptor. Are un pic gust de castan și pielea lui este foarte subțire http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/friptura-de-porc-cu-cartofi-mici-la.html
Ingrediente Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
1 muschi de porc (pentru 6 persoane)
30 cepe mici "grelots"
6-8 morcovi
1/2 ardei rosu
1 kg cartofi "rattes"
10 cl de sos de rosii
1 pahar cu apa (sau vin)
ulei de masline
sae, piper, cimbru
2 catei de usturoi pisati
2 linguri de ketchup
3 linguri sos soia
1 lingura de miere
1 lingurita de paprika afumata
1 lingura ulei de masline