Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

Reteta culinara Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

 

O friptura buna de porc, acompaniata de legume si cartofi mici de rasa :) Cartofii "Ratte du Touquet" sunt de calitate superioara si sunt un ingredient rafinat al bucatariei frantuzesti, folosit in preparea anumitor delicatese. Este o varietate veche de cartofi cultivata la-nceput la Lyon și in departamentele Ardèche și Haute-Loire. Nu se cunoaște nici originea, nici vârsta exactă. Cele mai vechi urme ale acestui cartof, au fost găsite în vechile tratate de horticultura din 1870  si in catalogul de origine Vilmorin în 1922.  Se spune c-ar fi fost neglijat, din cauza dimensiunii sale mici, susceptibilitatii la boli și din cauza randamentului scăzut, Varietatea de cartof a fost adusă în nordul Franței și regenerata la Le Touquet în 1962 de către un agricultor André Hennuyer.  Se poate mânca cu tot cu piele (fiert la aburi sau in apă intreg cu piele), Se poate praji in tigaie taiat în jumătate sau în bucăți , într-un amestec de ulei  și unt,  Se poate prepara in salata sau in piure sau se poate coace la cuptor.  Are un pic gust de castan și pielea lui este foarte subțire http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/friptura-de-porc-cu-cartofi-mici-la.html

Ingrediente Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

1 muschi de porc (pentru 6 persoane)

30 cepe mici "grelots"

6-8 morcovi

1/2 ardei rosu

1 kg cartofi "rattes"

10 cl de sos de rosii

1 pahar cu apa (sau vin)

ulei de masline

sae, piper, cimbru

2 catei de usturoi pisati

2 linguri de ketchup

3 linguri sos soia

1 lingura de miere

1 lingurita de paprika afumata

1 lingura ulei de masline

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar