Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei si untul. Prajiti porcul pe toate partile pana devine auriu. Luati de pe foc si tineti la cald. Intr-o tigaie incalziti restul de ulei si prajiti un minut ceapa. Adaugati ciupercile pentru 3 minute. Adaugati cherry-ul si lasati sa dea in clocot. Puneti smantana, amestecati putin, apoi feliile de carne si lasati pentru 5 minute la foc mic, atentie nu lasati sa fiarba pentru ca altfel va fermenta smantana. Pregatiti fasolea verde astfel: Intr-un castron amestecati faina cu berea foarte bine, puneti si putina sare. Dati fasolea prin aceasta compozitie. Puneti ulei intr-o tigaie cat sa acopere fasolea pe care o puneti in mai multe transe. Lasati sa se rumeneasca in jur de 2 minute. Scurgeti pe un prosop de hartie. Puneti fasolea pe farfurie, putina sare daca nu are suficienta, putina zeama de lima, apoi o felie din friptura si sos de ciuperci deasupra. Puteti servi cu salata de vara.

Ingrediente Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

4 muschiuri de porc bine batute

4 lingurite de faina

O lingurita salvie

2 linguri ulei

3 linguri unt

O ceapa taiata marunt

200g ciuperci feliate

3 lingurite cherry

200ml smantana

80g faina

170ml bere foarte rece

200g fasole verde mica

Sucul de la o lima

Ulei

Categorii