Friptura de porc cu sos de vin rosu
Instructiuni de preparare Friptura de porc cu sos de vin rosu
Intr-un vas punem bucata de pulpa si cu ajurotul cutitului impanam friptura cu bucati de usturoi. Adaugam 250 ml vin si cele doua linguri cu ulei de masline.
Condimentam cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin si cimbru, acoperim vasul si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.Intr-un vas ceramic punem morcovii si ceapa taiata si pe acest patut de legume, bucata de friptura. Turnam intreaga marinada si dam la cuptor.
Din cand in cand deschidem cuptorul si verificam daca friptura mai are sos . Cu o lingura luam sos de vin si stropim friptura.
Dupa aproximativ o ora, intoarceti bucata de carne si nu uitati din cand in cand sa verificati sosul si sa stropiti friptura. Sosul va scadea asa ca va trebui completat cu vin sau cu apa.
Durata de preparare depinde de intensitatea fiecarui cuptor si bineinteles de grosimimea bucatii de carne. Friptura mea, la 180 de grade friptura a durat cu aproximatie doua ore.
Morcovii sunt crocanti, iar ceapa are o aroma foarte interesanta.Se poate servi cu salate, muraturi sau orice fel de garnitura preferati.
Ingrediente Friptura de porc cu sos de vin rosu
500 grame pupla de porc
300 ml vin rosu dulce
1 catel de usturoi
3 morcovi
1 ceapa
2 linguri ulei de masline
2 foi de dafin
cimbru
ardei iute uscat
sare si piper