Friptura de porc in saramura de bere

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc in saramura de bere

Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara,otetul,coniacul si berea.

In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar. Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.

A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.

Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.

Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce..Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.

Ingrediente Friptura de porc in saramura de bere

1 bucata de carne de porc

2 cepe rosii

2 frunze de dafin

3-4 catei de usturoi

ceva nucsoara macinata

mustar

bere cam 0,5-1l

mirodenii dupa preferinta

4 lingurite coniac

2 lingurite otet

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa