Friptura de vaca cu sos de piper
Instructiuni de preparare Friptura de vaca cu sos de piper
Deliile de carne se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca cartofii se taie felii mici,se fierb dejumatate,se scurg bine,apoi se prajesc intr-o tigaie,in putin ulei,pana se rumenesc,apoi se lasa pe un prosop de hartie sa se inlature excesul de ulei.
Fasolea se fierbe in abur,avand grija sa nu se fleoascaie,adica sa fie fiarta dar ferma. Carnea se pune la fript intr-o tigaie antiaderenta ,aprox 3-4 minute pe fiecare parte dupa care se flambeaza cu putin coniac.
Tigaia se deglaseaza cu supa de vita se adauga untul si se lasa sa se topeasca,apoi piperul se adauga 30-50 ml de coniac,se aduce iar la fierbere apoi ceasca de smantana si se lasa sa fiarba usor sa se lege sosul si sa se evapore mirosul de alcool.
Se pun apoi bucatile de carne in sos,se lasa pe foc mic,cate 5 minute pe fiecare parte. Carnea se aseaza pe farfurii, alaturi de cartofi,fasole verde si se stropeste cu sos.
Ingrediente Friptura de vaca cu sos de piper
6 felii de antricot de vaca,fara os,cam de 3 degete bune grosime
1 kg de cartofi noi
0,6 kg fasole verde
100 g unt
50 ml coniac
1/2 ceasca smantana
0,5 l supa de vaca
3-4 Lg (linguri) piper macinat grosier
sare