Friptura de vita cu sos de boabe de piper (peppercorn steak)

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vita cu sos de boabe de piper (peppercorn steak)

Sarati bine pe ambele parti fiecare bucata de carne si lasati-o sa se odihneasca 30 de minute (nu in frigider).

Apoi asezati fiecare bucata de carne pe un servetel de hartie pe o parte apoi pe cealalta, pana bucatile de carne sunt uscate. (Daca sunt uscate se prajesc mai bine).

Se prajesc bucatile de carne intr-o tiagaie de teflon in care s-a incalzit in prealabil uleiul de floare- la foc tare.

Se prajeste ficare bucata pe o parte, la foc tare, cel putin 4 minute fara a se intoarce, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste la foc mediu in functie de cat o doriti de rosie inauntru, inca 5, 6 minute.

Daca folositi un termometru de carne pentru ” in sange” friptura sa nu depaseasca in interior 50 grade C(120 grade F) iar pentru “mediu in sange” sa nu depaseasca 55 de grade C (130 grade F).

Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu. Se presara o portie generoasa de piper zdrobit pe fiecare parte a carnii. Se pastreaza la cald pana pregatim sosul de piper.

Sosul e foarte simplu. Intr-o tigaie se pune ceapa taiata si se amesteca (2 minute). Apoi se adauga cognacul si se mai fierbe 3 minute. Apoi adaugam supa de vita fierbem 4-5 minute, pana sosul scade. Apoi adaugam frisca neindulcita, mai fierbem 3 minute. La sfarsit luam de pe aragaz sosul si adaugam sare, patrunjel si piperul ramas.

Ingrediente Friptura de vita cu sos de boabe de piper (peppercorn steak)

4 bucati de carne de vita

sare

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1/4 cana de boabe de piper proaspat - zdrobite(zdrobite in bucati mari-nu macinate)

1/4 cana de ceapa verde taiata marunt

1/4 cana de cognac sau orice alt brandy

1 cana de supa clara de vita(sau 1 cub Knorr de vita dizolvat intr-o cana de apa)

1/4 cana de frisca naindulcita (Gran Cucina)

1/4 cana patrunjel tocat

Categorii