Friptura inabusita de manzat

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura inabusita de manzat

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam 4-5 minute. Adaugati condimentele si ketchup, foile de dafin, usturoiul necuratat zdrobit cu latul cutitului, cateva frunze de patrunjel si telina si morcovii curatati si taiati felii si bastonase, telina, apoi turnati peste carne 1 cana de apa clocotita. Dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 45 minute. Scoateti cratita din cuptor, intoarceti friptura, adaugati vinul, mai condimentati si un praf de sare si piper. Dati din nou la cuptor pentru inca ~45 minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos si scade aproape de tot zeama. Din cand in cand stropiti friptura cu lichidul din cratita. Scoateti pe platou friptura si morcovii, stropiti cu sosul ramas in tava, decorati cu verdeata. Cine doreste poate adauga pe platou si o garnitura de cartofi natur sau orez. Pofta buna.

Ingrediente Friptura inabusita de manzat

1,2-1,5 kg rasol feliat de manzat (antricot)

2-3 morcovi

2 cepe mici

1 feliuta de telina

4-5 catei de usturoi

5 linguri de ulei

3 linguri ketchup

2-3 foi de dafin

1 lingurita cimbru

condimente pentru friptura

cateva fire de telina si patrunjel verde

1 pahar de vin (sau apa cu o lingurita de zahar si 3 linguri de otet)

sare

piper

Categorii