Friptura inabusita de miel cu stafide

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura inabusita de miel cu stafide

Se spala pulpele, se taie in cate 2-3 bucati fiecare, cu tot cu os, se condimenteaza bine si se lasa sa stea cel putin 15 minute (se pot lasa de seara pana dimineata la rece). Intr-o cratita puneti carnea la prajit in uleiul de masline, dupa 2-3 minute intoarceti bucatile pana devin albicioase pe toate partile, apoi adaugati vinul, morcovul feliat, stafidele, restul de condimente si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac o ora. Verificati din cand in cand sa nu scada prea mult zeama, puteti adauga putina apa fierbinte. Adaugati ketchup, verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper. Cine doreste poate sa puna putin usturoi granulat sau feliute de usturoi. Dupa inca 10-15 minute este gata. Moale, gustoasa si aromata. Pofta buna.

Ingrediente Friptura inabusita de miel cu stafide

2 pulpe de miel

100 g stafide brune sau aurii

3 linguri ketchup

4 linguri ulei de masline

1 pahar de vin alb

1/2 morcov

3 foi de dafin

1 lingurita boia

1 lingurita cimbru

1 lingurita condimente pentru drob

1/2 lingurita piper

cateva fire de patrunjel

telina

sare

Categorii