Friptura inabusita de porc cu bere

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura inabusita de porc cu bere

Se taie carnea felii groase. Intr-o cratita mai mare se topeste o bucata de unt peste care s-a pus si o lingura de ulei ca sa nu se arda. Se pune carnea la rumenit in cratita, cu capac deasupra.

Cand s-a rumenit pe toate partile, se toarna berea, se pune usturoiul pisat si condimentele. Se acopera din nou cu capacul si se lasa sa fiarba inabusit pana e moale.

Din cand in cand se mai verifica sa nu scada zeama. Daca a scazut, se mai pune apa fierbinte peste. Cand a fiert, se scoate carnea si se strecoara sosul. Se serveste cu o garnitura de legume si cu sosul alaturi.

Ingrediente Friptura inabusita de porc cu bere

1 kg de carne de porc

ulei, unt

1/2 l bere

usturoi

sare, piper, busuioc, foi de dafin

Categorii