Friptura innabusita in sos de patrunjel

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura innabusita in sos de patrunjel

Carnea se spala bine, se portioneaza si se pune intr-o tava pentru cuptor. Se pune o lingura de ulei. Se adauga 250 ml de apa.Se adauga sare dupa gust si o boare de condimente pentru gratar. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, la foc iute.

Aceste condimente - ma refer la cele din comert, contin si sare, deci atentie cata sare puneti. Personal folosesc un amestec de condimente preparat in casa, dar in care nu pun sare. Se verifica daca este carnea patrunsa si se mai completeteaza cu apa CALDA, daca este nevoie. Timp de preparare 50 - 60 de minute.

Puneti uleiul intr-o tigaie larga. Adaugati usturoiul si lasati sa se rumeneasca putin. Indepartati usturoiul cu o spumiera. Adaugati si celelalte ingrediente, in afara de stafide. Adaugati 250 ml apa si lasti sa fiarba, la foc mic, fara capac. Amestecati sa nu se prinda. Cand a scazut adaugati stafidele. Lasati sa mai fiarba cateva minute.

Se serveste cu spaghete sau cartofi natur peste care s-a turnat sosul, alaturi de o salata de cruditati. Stropiti cu suc de lamaie.

Ingrediente Friptura innabusita in sos de patrunjel

Pentru friptura

800 - 1000 g de carne porc

sare, condimente pentru carne la gratar

Pentru sos:

1 legatura mare de patrunjel

3 - 4 catei de usturoi, taiati feliute

2 - 3 linguri ulei de masline

1 pastarnac, taiat foarte marunt

2 linguri bulion

50 g de stafide

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl