Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie in bucati de 1 cm. Bucatile se aseaza in caserola pentru marinat. Intr-un bol, se amesteca iaurtul, sarea, piperul, sucul de lamaie si leurda taiata marunt. Marinata se adauga in caserola de vidat si se amesteca bine cu bucatile de carne. Pregatim aparatul Food Saver si caserola pentru marinare rapida. Caserola se inchide, iar butonul alb se intoarce pe pozitia inchis. Se ataseaza capetele furtunului, unul pe butonul alb, iar celalalt pe aparatul de vidat Food Saver. Se videaza de 3 ori. Veti obtine un rezultat similar cu marinarea peste noapte, doar ca intr-un timp mult mai scurt. Se infierbanteaza o tigaie si se adauga o lingura de ulei. Se adauga bucatile de carne marinate si se prajesc. Friptura marunta se serveste cu garnitura si salata.

Ingrediente Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

500 g carne de oaie

1 legatura de leurda

150 - 200 ml iaurt

suc de lamaie proaspat stor

sare

piper negru

Categorii