Friptura mediteraneana

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura mediteraneana

Incingeti uleiul sau untura intr-o tigaie adanca, puneti carnea taiata feliute foarte subtiri si o prajiti pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul pisat, vinul si fierbeti inabusit timp de 2 minute. Adaugati rosiile taiate marunt (eu le dau pe razatoare), ardeiul taiat felii subtiri si ierburile aromatice. Dupa cateva minute adaugati si bulionul. Fierbeti pana se fragezeste carnea si se inmoaie ardeii. Adaugati maslinele tocate marunt, puneti sare si piper dupa gustsi mai dati totul in cateva clocote. Friptura o puteti servi cu paste fainoase, la alegere. Pastele le fierbeti dupa instructiunile de pe pachet, le scurgeti, treceti pe sub un jet de apa rece si le amestecati cu sosul si carnea pregatite. Nota: Pastele integrale sunt mai bune pentru sanatate. Pastele integrale au cel mai bun continut de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K si E – si de minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan. Fibrele formeaza un gel care ajuta stomacul si absortia de glucoza. De aceea spaghetele normale au o incarcatura glicemica de 37, pe cand cele integrale de 23.

Ingrediente Friptura mediteraneana

5oo gr carne de vitel fara os

4 linguri ulei de masline

2 rosii

2 ardei grasi

100 gr masline negre fara samburi

50 ml vin rosu

2 catei de usturoi

cate o linguurita de cimbru, tarhon, marar

1 ceasca de bulion sau pasta de rosii

sare, piper

Categorii