Friptura pentru Mos Craciun

Reteta culinara Friptura pentru Mos Craciun din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Friptura pentru Mos Craciun

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura pentru Mos Craciun

 

Bunatati de Craciun!  

 

INGREDIENTE
1 muschiulet caprioara 100 gr sunca afumata taiata cubulete 1 catel de usturoi 100 gr bacon felii 150 ml vin rosu rozmarin maghiran ienibahar boabe piper boabe foi de dafin 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 lingura untura 2-3 linguri iaurt grecesc 10% legume dupa preferinta pentru garnitura sare dupa gust piper macinat Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile. Din cand in cand mai intoarcem bucatile de muschiulet, Inainte de a ne apuca de gatit scurgem bine muschiul, pastrand zeama. Crestam in grosime bucatile de muschi facandu-le mai subtiri. le asezam una langa cealalta si le umplem cu sunca afumata taiata cubulete mici si usturoi taiat mai mic, rulandu-le impreuna. Asezam feliile de bacon una langa cealalta si imbracam ruloul format din muschiulet. Asezam ruloul intr-o tava, punem morcovii si radacina de patrunjel taiate in bucati mari in tava, apoi punem vinul in care a stat muschiuletul. Presaram sare si piper macinat, o crenguta de rozmarin, untura, acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45 minute. Scoatem folia, mai lasam 10 minute, apoi scoatem legumele si lasam muschiul sa se rumeneasa bine. Legumele pe care le-am scos le mixam cu sare, piper macinat dupa gust si iaurtul grecesc. Daca este nevoie putem adauga 2-3 linguri zeama strecurata de la carne. Servim muschiuletul cu sosul si alte legume dupa preferinta.

Ingrediente Friptura pentru Mos Craciun

1 muschiulet caprioara

100 gr sunca afumata taiata cubulete

1 catel de usturoi

100 gr bacon felii

150 ml vin rosu

rozmarin

maghiran

ienibahar boabe

piper boabe

foi de dafin

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 lingura untura

2-3 linguri iaurt grecesc 10%

legume dupa preferinta pentru garnitura

sare dupa gust

piper macinat

Categorii