Frittata cu dovlecel patisson

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frittata cu dovlecel patisson

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete micute, jumatate din salam, tocat cuburi mici, gogonica sau rosia verde tocata marunt, dar nu prea marunt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava antiaderenta care a fost unsa cu putin ulei. Se presara peste compozitie mozzarella rasa, se orneaza cu felii de salam crud uscat, cu felii fine de rosie verde, sticksuri de ardei capia si se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 40 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca frittata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se taie. Florile de dovlecel patisson sunt un adevarat deliciu culinar. Sa aveti pofta, dragilor!

Ingrediente Frittata cu dovlecel patisson

1 dovlecel patisson baby

1 gogonica

adica o rosie inca verde

are mai putin lichid si gustul este unul deosebit

2 ardei capia

350 gr mozzarella

6 oua

2 linguri smantana

300 gr.salam crud uscat

1 lingurita rozmarin macinat

1/2 lingurita sare

1 lingura ulei

Categorii