Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

Instructiuni de preparare Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara
Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarnamarinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si pestenoapte). Pentru sos pune uleiul la incins intr-o tigaie mare, adauga restulde usturoi, tocat marunt si prajeste usor .
Adauga sucul de rosii (saurosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (dacafolosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar sifierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5minute. Potriveste de sare si piper.
Sosul e facut din rosii fara pesticide (de asta vara). Nu pus nici un colorant sa iasa asa de rosu. Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile de creveti pe gratar, cu o tavadedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inca 2 pecealalta parte. Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.
Ingrediente Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara
15 creveti decorticati
300 g inele calamar
3 bete frigarui
700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
2 linguri patrunjel tocat
2 lingurite oregano, uscat
10 catei mici de usturoi
3 linguri zeama de lamaie
100 ml vin alb
150 ml ulei de masline extravergine
sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
paste fierte