Furnici in copac

Reteta culinara Furnici in copac din categoria Paste. Specific China. Cum sa faci Furnici in copac
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Furnici in copac
Probabil ca multi dintre voi ati mancat acest fel de mancare renumit in China. Pe langa faptul ca este delicioasa la gust, arata si tare bine, iar combinatia de carne tocata si paste duce sigur cu gandul la o mancare italieneasca. Aceasta este o mancare pur chinezeasca si are o denumire un pic ambigua, dar nu are nimic de a face cu furnicile. In China, multe dintre mancaruri au o istorie la baza, si exista in arta culinara chineza de sute de ani. Multe preparate au nume de personaje importante din istoria Chinei, au combinatii de nume de animale sau pur si simplu au o denumire dupa modul cum arata. Asa este acest tip de mancare: micile bucatele de carne tocata seamana cu niste furnici care se catara pe crengile unui copac, iar crengile sunt reprezentate prin taiteii de orez. De aici vine denumirea acestui preparat ce face parte din bucataria Sichuan. Si daca vine din aceasta bucatarie, atunci siiigur avem nevoie de ardei iute.
Ingrediente Furnici in copac
300 g carne tocata de porc
200 g taitei
5 ciuperci shiitake uscate
2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
2 lingurite ulei de susan