Furnici in copac

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Furnici in copac

Carnea tocata am amestecat-o cu lingurita de amidon, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita otet si am dat la frigider o jumatate de ora.Ciupercile urechi de lemn le-am lasat la inmuiat in apa calduta.Taiteii i-am lasat la inmuiat in apa firbinte pentru 5-10 minute. In putin ulei de masline am calit ceapa (doar partea alba), usturoiul tocat marunt, ciuperca champingnon, ciupercile urechi de lemn si ardeiul iute.Am adaugat carnea si am lasat-o sa se caleasca bine.Cand taiteii s-au inmuiat i-am stropit cu sos de soia (4-5 lingurite) apoi i-am adaugat peste carnea tocata si restul ingredientelor.Am mai lasat pe foc inca 5 minute si am decorat cu coditele de ceapa verde tocate marunt. Preparatul este iute...foarte iute. Ghimbirul este iute si daca mai adaugam si ardeiul iute si piperul iese o bomba.Sincer pentru gustul meu a fost foarte iute si am exagerat cu ardeiul care m-a pacalit.Am inceput sa-l toc de la varf si am gustat..nu mi s-a parut iute...partea iute cred ca a fost spre codita.Data viitoare o sa fiu mai atenta.Reteta asta implica mai multe ingrediente specifice chinezesti dar la noi se gasesc ff greu.Pentru ghimbirul asta m-am plimbat tot cartierul si am gasit intr-un final la borcan..de proaspat nici nu s-a pus vorba. Pofta buna!

Ingrediente Furnici in copac

taitei de orez

carne tocata de porc (cred ca a fost vreo 150g )

1 ardei iute rosu

2 fire ceapa verde

3 catei usturoi

sos de soia

1 lingurita otet de vin

1 lingurita amidon

ciuperci urechi de lemn

1ciuperca mica champignon

ghimbir tocata proaspat (eu am avut deja razuit din borcan)

sare, piper

Categorii