Fursecuri cu martipan si fistic

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu martipan si fistic

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora. In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul. Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii. Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.

Ingrediente Fursecuri cu martipan si fistic

200 gr faina

75 gr unt

1 ou

100 gr zahar

1/2 lingurita bicarbonat

un praf de sare

1 lingurita esenta de vanilie

coaja rasa de la o portocale

250 gr martipan

50 gr fistic neprajit si macinat

2 albusuri

Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html

Categorii