Fursecuri cu nuca, de post

Reteta culinara Fursecuri cu nuca, de post din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Fursecuri cu nuca, de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu nuca, de post

 

Sunt atat de fragede si bune si se fac super rapid. Forma lor este mai deosebita deoarece au fost modelate in palma iar degetele le-au dat aceasta forma mai speciala.

200 g faina alba 100 g zahar pudra 100 g nuca macinata 120 g margarina 1 lgt esenta de vanilie zahar pudra pentru tavalit

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt.

Se rupe din aluat cate o bucatica si se strange in palma usor, dandu-i formele cu degetele. Se asaza in tava si de la cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca acolo, apoi se ia fiecare si se tavaleste prin zahar pudra.

Se pot pastra pentru mai mult timp in cutii de metal.

Pofta buna1

Ingrediente Fursecuri cu nuca, de post

200 g faina alba

100 g zahar pudra

100 g nuca macinata

120 g margarina

1 lgt esenta de vanilie

zahar pudra pentru tavalit

Categorii