Fursecuri cu nuca, de post
Reteta culinara Fursecuri cu nuca, de post din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Fursecuri cu nuca, de post
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fursecuri cu nuca, de post
Sunt atat de fragede si bune si se fac super rapid. Forma lor este mai deosebita deoarece au fost modelate in palma iar degetele le-au dat aceasta forma mai speciala.
200 g faina alba 100 g zahar pudra 100 g nuca macinata 120 g margarina 1 lgt esenta de vanilie zahar pudra pentru tavalitIntr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat omogen.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt.
Se rupe din aluat cate o bucatica si se strange in palma usor, dandu-i formele cu degetele. Se asaza in tava si de la cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca acolo, apoi se ia fiecare si se tavaleste prin zahar pudra.
Se pot pastra pentru mai mult timp in cutii de metal.
Pofta buna1
Ingrediente Fursecuri cu nuca, de post
200 g faina alba
100 g zahar pudra
100 g nuca macinata
120 g margarina
1 lgt esenta de vanilie
zahar pudra pentru tavalit