Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
Daca ati facut lapte de casa din migdale, cu siguranta v-a ramas amestecul de migdale zdrobite cunoscute si sub numele de „Okara”. Ar fi pacat sa il aruncati, asa ca, pregatiti-va sa facem fursecuri :-) O versiune fara gluten si vegana!
Instructiuni de preparare Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
Dupa filtrarea laptelui de migdale, raman migdale macinate (okara). Stoarceti bine excesul de lapte si puneti okara intr-un bol de salata.
Se adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si se amesteca. Adaugati uleiul si laptele si amestecati din nou. Adaugati pepitele de ciocolata si amestecati cu mainile.
Cu ajutorul unei linguri, formati bile uniforme si așezati-le pe o tava copt acoperita cu hartie de copt. Aplatizati bilele astfel incat sa formeze fursecurile (nu se vor intinde mai mult in timpul coacerii).
Coaceti 12 minute la 180°C.
Lasati sa se raceasca si serviti! Bon appétit :-)
Ingrediente Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
100 gr okara
150 gr de faina fara gluten (amestec cumparat de la magazin sau facut din mai multe tipuri de faina fara gluten)
80 gr de zahar brun
1 lingurita praf de copt
30 ml uei de masline
90 ml lapte de migdale
50 gr de pepite de ciocolata
praf de sare