Fursecuri de Martisor

Reteta culinara Fursecuri de Martisor din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Fursecuri de Martisor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri de Martisor

 

Sunt incurabila! :))) Tot am zis ca nu mai incerc sa fac macarons dar nu pot. Nu ma las pana nu imi reusesc, apoi gata, ma lecuiesc! =)))) Asa am facut si ieri. M-am apucat de macarons dupa o reteta a unui baiat care face niste minunatii .... :X Rezultatul? Sa zicem ca sunt multumita cam de 85-90%! Am ajuns la concluzia ca de vina sunt migdalele macinate (care nu au iesit foarte fine), drept pentru care am hotarat ca e musai sa cumpar faina de migdale pentru o data viitoare. Intre timp, am decis sa postez aceasta reteta pentru ca au iesit tare bune si pentru ca tot vine Martisorul, le-am denumit Fursecuri pentru Martisor.  O Primavara frumoasa sa aveti! :-*

 

INGREDIENTE
4 albusuri 4 lg de zahar 200 g migdale fin macinate/faina de migdale 300 g zahar pudra colorant gel rosu 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel. Se mixeaza apoi se adauga in 2-3 reprize amestecul de migdale macinate si zaharul pudra date printr-o sita foarte fina. Se amesteca totul cu o spatula.

Se pune compozitia intr-un posh si se formeaza fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se bate tava de masa de cateva ori pentru a iesi aerul din ele apoi se lasa sa se usuce in jur de o jumatate de ora pana prind o pojghita deasupra, astfel ca la atingere sa nu se lipeasca de degete. Se dau la cuptorul preincalzit la 135 de grade pe ventilatie, timp de 13 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se desprind de pe hartia de copt.

Crema: Se mixeaza intr-un bol mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra. Se umplu fursecurile cu aceasta crema.

Pofta buna!

Ingrediente Fursecuri de Martisor

4 albusuri

4 lg de zahar

200 g migdale fin macinate/faina de migdale

300 g zahar pudra

colorant gel rosu

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

Categorii