Fursecuri fragede

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri fragede

. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la omogenizarea perfecta. Peste tot acest mix se adauga si frisca lichida.

2. Peste compozitia umeda adaugam faina cernuta in amestec cu praful de copt, apoi , in momentul in care este bine omogenizat, aluatul respectiv se poate amesteca si cu bucatile de ciocolata si fructe confiate. ( nota: eu am folosit cam jumatate din aluat fara sa ii pun direct in el bucatele de cioco/ merisoare , iar abia in cea dea-a doua jumatate am amestecat).

3. Aluatul se da la frigider cca 30 min; apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se ia cu o lingurita aluatul si se pune la distante egale.

4. Lasam gramajoarele de aluat obtinute, la cuptor cam 15 min! Asta e tot!

Ingrediente Fursecuri fragede

1 ou

150 g unt

100 g zahar

100 ml frisca lichida

300 g faina

5 g praf de copt

100 g ciocolata amaruie/ merisoare taiate bucati mici

Nota : eu am dublat ingredientele si mi-au iesit foarte multe fursecuri! sunt ideale acum de Sarbatori, fiindca se pastreaza foarte bine 4-5 zile!

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar