Fursecuri glazurate

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri glazurate

Se freaca untul cu zaharul pudra, turnat treptat ,apoi se adauga, pe rand cate un galbenus, esenta si faina turnata, in ploaie, cate putin.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase,lungi de 2-3 cm, turnate cu un pos, care se coc la foc iute, cca 15 minut, pana se rumenesc usor.

Crema se prepara frecand untul cu zaharul pudra,esenta si cacaoa,pana de vine o crema omogena,cu care vom unge fursecurile ce se vor lipi cate doua.

Apoi trec cu un capat prin ciocolata,o parte se dau si cu fulgi de nuca de cocos.

Apoi se pun pe un gratar, sa se usuce glazura si se dau la rece pentru a se intari crema. Sunt delicioase, a doua zi cand se fragezesc de la crema.

Ingrediente Fursecuri glazurate

Pentru aluat :

200 g unt moale

la temperatura camerei

200 g zahar pudra

3 g albenusuri de ou

300 g faina

esenta de rom

Pentru umplutura :

150 g unt

la temperatura camerei

100 g zahar pudra

doua linguri de cacao

esenta de rom

Pentru glazura :

150g ciocolata menaj

fulgi de nuca de cocos deshidratata

Categorii