Fursecuri umplute cu pasta de curmale

Reteta culinara Fursecuri umplute cu pasta de curmale din categoria Prajituri. Cum sa faci Fursecuri umplute cu pasta de curmale

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri umplute cu pasta de curmale

 

Aceste minunate fursecuri le-am vazut pe blogul Simonei Callas si mi-au placut foarte tare cum arata. Asa ca le-am trecut pe lista de asteptare....si in final am reusit sa le fac, dar am modificat umplutura. Am folosit o pasta de curmale, ceva in genul celei folosite la fursecurile arabesti maamoul. Si bine am facut, pentru ca am obtinut niste fursecuri absolut minunate, cu iz oriental. Singura problema e ca au iesit mai "palide", dar daca le-as fi lasat sa se "bronzeze" mai mult, ar fi iesit uscate si tari.

Ingrediente Fursecuri umplute cu pasta de curmale

aluat:

150 g unt

125 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

1 ou

coaja rasa de la o lamaie

350 g faina

1 lingurita praf de copt

umplutura:

200 g curmale fara samburi

sucul de la o portocala

coaja rasa de la o portocala

miezul de la 5-6 nuci

Categorii