Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

Reteta culinara Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana
Galettele sunt un tip de clatite mari si subtiri , asociate cu regiunea de Bretagne din Franta. Dupa cum vi-am mai spus, pot si dulci sau sarate, depinde de umplutura. Eu am ales inca o varianta sarata, si nu regret...
Ingrediente Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana
-pentru clatite:
2 oua
500 ml apa minerala
250 gr faina
un varf de cutit de sare
-pentru umplutura:
250 g ciuperci taiate
100 g cascaval ras
4 fire ceapa verde
1/4 lingurita "amestec creol"
1/4 lingurita piper mozaic Kotany
1/4 lingurita fulgi Chili iuteKotany
1 ou
patrunjel verde tocat
-deasupra:
100 g cascaval Gouda afumat
100 g sunculita Padurea Neagra
200 ml smantana
piper negru Kotany
fulgi chilli Kotany