Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

Reteta culinara Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

 

Galettele sunt un tip de clatite mari si subtiri , asociate cu regiunea de Bretagne din Franta. Dupa cum vi-am mai spus, pot si dulci sau sarate, depinde de umplutura. Eu am ales inca o varianta sarata, si nu regret...

Ingrediente Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

-pentru clatite:

2 oua

500 ml apa minerala

250 gr faina

un varf de cutit de sare

-pentru umplutura:

250 g ciuperci taiate

100 g cascaval ras

4 fire ceapa verde

1/4 lingurita "amestec creol"

1/4 lingurita piper mozaic Kotany

1/4 lingurita fulgi Chili iuteKotany

1 ou

patrunjel verde tocat

-deasupra:

100 g cascaval Gouda afumat

100 g sunculita Padurea Neagra

200 ml smantana

piper negru Kotany

fulgi chilli Kotany

Categorii